Ajan virrassa – Kalenteri on valmis

Leijonaporttipäivänä 8.8.2017 syntyi käsissäni ensimmäinen kalenteri. Tunsin tarvetta kokea luomisprosessi ja itse tekeminen konkreettisesti, sillä  halusin olla mukana ensimmäisen kalenterin synnytyksessä. Siinä se nyt on, käsin kosketeltavana, odottamassa merkintöjä. Tunnen suurta iloa siitä että voin kosketella sivuja, käännellä niitä ja tunnustella millaisia merkintöjä kalenteriini olisikaan tulossa.

Ajan virrassa kuljen, kohtaan maailman itsessäni, kuvittelen, luon uutta, itseni näköistä Elämää…

Kalenterin kansi

Ajatus virtauksesta on laajentunut kuin vesipisara sen osuessa veteen. Vesipisara joka tipahtaa veteen, muodostaa näkyviä renkaita hetkessä, mutta jossain syvällä tapahtuu vieläkin enemmän. Siellä syntyy uusia virtauksia, jotka vaikuttavat kaikkeen. Olemme kuin vesipisaroita, jotka kohdatessaan ajan virran muuttavat maailmaa, jättäen näkyviä tai näkymättömiä jälkiä suurempaan kokonaisuuteen. Sinä vaikutat kaikkeen, omalla olemisellasi ja elämälläsi. Miten haluat vaikuttaa maailmaan? Mitä haluat luoda?

Jokainen meistä voi luoda jotain kaunista tähän maailmaan, jotain, joka muotoutuu ja jalostuu jokaisella piirretyllä viivalla, muovaten elämää ympärillämme. Sisällämme. Olemme sekä taiteilija, tyhjä taulu, että itse teos, joka luo itse itseänsä. Arkipäivän taidetta.

Suunnittelutaustani varmasti vaikutti siihen että vanha laatikkokalenteri sai kyytiä, sillä elän vahvasti orgaanisten muotojen ja visuaalisten mielikuvien kautta, pyrkien toteuttamaan luonnollista ilmaisua kaikessa. Se tuntuu olevan monille hyvin luontainen tapa hahmottaa maailmaa. Olen iloinen, että myös tilauksia kalenterille on tullut, sillä se kertoo siitä, että kalenterille on tarvetta. Pian saankin lähettää ensimmäiset kalenterit maailmalle hyvillä ja kiitollisilla energioilla ladattuna. Jopa ulkomaille!

Ensimmäinen aukeama – vinkkejä ja ideoita täyttämiseen

Kalenteri on omalla tavallaan ´ajaton´, sillä sitä voi käyttää vuodesta riippumatta. Kalenterissa ei ole valmiiksi merkittynä vuotta tai viikonpäiviä, ainoastaan kuukaudet ja päivien määrä, sillä ne eivät vuodessa muutu, mutta viikonpäivät muuttuvat vuodesta riippuen. Ainoastaan karkauspäivä on muuttuva tekijä, mutta senkin voi lisätä tarvittaessa helmikuun ajan virtaan, elämän helminauhaan. Koska kalenteri ei vanhene, yhtään käyttämätöntä kalenteria ei tarvitse heittää roskiin. Se tuntuu ihanalta ja oikealta. On hienoa kuvitella kuinka jokainen luo oman tapansa merkitä viikonpäivät kalenteriin, inspiroituen omasta luomistyöstään. Voisiko pelkkä kalenteri auttaa kokemaan oman ajan sallivampana ja vapaampana? Väheneekö kiireen tuntu? Elämmehän elämäämme pitkälti mielikuvien kautta. Ehkä mieli avautuu näkemään asioita uudella tavalla, kun ajan visualisointitapa muuttuu.

Kuukausiaukeama

Alussa koin vain tarvetta muuttaa sisäistä tilaani, kokea virtausta, ja nyt koko ajatusmaailmani on pitkälti olemassaolon havainnointia omasta virtauksestani käsin. Oma ajattelutapakin muuttuu sisäisen prosessoinnin myötä. Ajattelutavan muutos on mahdollistanut myös kokemuksen luopumisesta, tarpeesta kontrolloida elämää. Sallia kaiken vain virrata. Herakleitos totesi jo miltei 3000 vuotta sitten, ”Panta rhei kai ouden menei”, ”Kaikki virtaa, mikään ei pysy paikallaan”. Ihminenkin muuttuu joka hetki, huomasipa hän sitä tai ei, sillä ajan virta ja siinä tapahtuvat kokemukset tekevät meissä tehtävänsä, tiedostimmepa sitä tai emme.

Voit lukea edellisistä blogikirjoituksistani kalenterin syntyyn vaikuttavista asioista, jotta ymmärrät miksi lähdin suunnittelemaan uutta kalenterimallia. Ensimmäisen kirjoituksen löydät täältä, ja toisen täältä. Lyhyesti sanottuna, en mahtunut enää laatikkoon, vaan tunsin tarvetta elää virtauksessa, kokea eläväni elävässä elämän virrassa, ja löytää myös visuaalinen muoto tälle kokemukselle.

Kalenterin takakansi

Mietin alussa painotalon kanssa yhteistyötä, mutta jollain tavalla tunnen että on oikein synnyttää kalentereita omin käsin, ainakin niin kauan kuin se on ajan virrassani mahdollista. Päätin siis lopulta tuottaa ainakin alussa kalenterit käsin, sillä huomasin että kalenterin painaminen, sitominen ja yksityiskohtien viilaaminen tuottaa minulle suurta iloa, sillä pidän käsillä tekemisestä yhtä paljon kuin ajattelusta. Varsinkin kun tiedän kenelle olen kalenteria tekemässä. Koska alunperinkään ajatuksena ei ollut taloudellinen hyöty, vaan todellinen tarve joka kumpusi sisimmästäni, koen, että näin on hyvä. Jokainen kalenteri on siis pienillä, uniikeilla vivahteilla rakennettu, jokaiselle henkilökohtaisesti luotu vapaa pohja luoda itse omat, merkitykselliset kohtaamisensa tässä maailmassa.

Kalenterin voi tilata kirjoittamalla vapaamuotoinen tilaus alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Sidon kalenterit tilausjärjestyksessä. Kalenterin hinta käsin sidottuna on 20€+postituskulut, ja toivon mukaan se ilahduttaa ja inspiroi koko vuoden elämääsi. Voit tilata kalenterin myös lahjaksi, lähetän sen halutessasi ilmoittamaasi osoitteeseen sinun tervehdysviestilläsi.

Kaunista virtausta päivääsi <3

Katja

katja(ät)fundamentalflow.fi.

4 Replies to “Ajan virrassa – Kalenteri on valmis”

  1. Kalenteri on aivan ihana. Ja tuo tarinasi siitä vei kellumaan oman maailman ja ajattomuyden pyörteisiin. Vesi on aina puhutellut minuakin. Tämä on myös hieno lahja annettavaksi. Kiitos Katja kalenterista ??❤️

    1. Ihanaa kuulla että ajatus kalenterista resonoi ja saa mielikuvituksen liikkeelle! Erä kalentereita lähtee tällä viikolla postin kuljetettavaksi hyvien energioiden siivittämänä <3

    1. On täysin mahdollista, teen koevedoksen A5-kalenterista, ja katson miten siihen merkinnät onnistuvat, laitan sinulle viestiä asiasta kun olen saanut testattua A5-koon <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *