Virtauksessa

"Elämä on perustavaa laatua olevaa virtausta, jossa henki, sielu ja mieli ohjaavat kulkua ajassa, joka meille on annettu käyttöömme tässä ulottuvuudessa."

- Katja Kandelberg -

Ajatus elämästä ja virtauksesta

Elämämme muuttuu ajan virrassa joka hetki. Usein muutos on niin huomaamatonta liikehdintää, ettemme edes havaitse muutosta tapahtuvan. Koska kaikki on energiaa, joka virtaa ja vuorovaikuttaa, olemme jatkuvassa muutoksen virrassa. Jokaisella meistä on oma perhosvaikutuksensa kokonaisuudessa, sillä mekin olemme osa maailmankaikkeuden suurta, syklistä virtausta.

Saatamme havaita jossain vaiheessa, että sisäinen virtauksemme hidastuu. Ehkä jotkut asiat eivät enää palvele tarkoitustaan elämässämme, ja tunnemme tarvetta muuttaa asioita. Olemme ehkä tulleet elämässämme vaiheeseen, jossa suurempi muutos tuntuu väistämättömältä, jotta voimme kokea elämässämme jälleen iloa ja keveyttä. Ehkä suhtautumisemme elämän virrassa ilmeneviin asioihin ja tapahtumiin ei jätä luonnolliselle, lapsenomaiselle ihmettelylle tilaa. Joskus virtaus tuntuu pysähtyvän kokonaan.

Vaikka mielemme vastustaisi ajatusta, olemme aina vapaita virtaamaan, koska olemme vapaita valitsemaan miten ilmennämme itseämme omalla, ainutlaatuisella tavallamme tässä ulottuvuudessa. Aivan kuin jokikaan ei voi yhtäkkiä vaihtaa suuntaa, ei myöskään ajan virrassa voi tehtyä tehdä tekemättömäksi, mutta voimme valita, millä tavalla virtaamme ja mitä valintoja teemme elämässämme NYT-hetkessä. Kaikki voi muuttua kerralla, tai vähittäin.

Voisiko elämän todellinen tarkoitus olla virrata ajassa ja vain kokea elämän eri puolia, jotta voimme kasvaa ja kehittyä ihmisolentoina tässä ulottuvuudessa? Mitä jos oikeaa ja väärää ei ole olemassakaan, on vain valintoja ja niistä syntyviä kokemuksia? Millä tavalla omat kokemuksesi muuttuisivat, jos vain tarkastelisit niitä ilmiöinä, arvottamatta niitä hyviksi tai huonoiksi? Voisivatko kokemukset olla se todellinen rikkaus, henkinen pääoma, jota keräämme tällä elämän mittaisella matkallamme, iloine ja kärsimyksineen?

Henkiset Palvelut

Tarjoan oman osaamiseni, ymmärrykseni ja tietoisuuteni käyttöösi. Olemme ainutlaatuisia energeettisiä kokonaisuuksia, ihmisiä, joilla on ainutlaatuinen elämä ja kokemuskirjasto, vaikka suuremmasta mittakaavasta katsottuna olemme yhtä. Joskus tarvitsemme toista ihmistä voidaksemme avata omia punoksiamme. Kaikkia metodeita on mahdollisuus luovasti yhdistellä, sillä kaikki on energiaa, myös ajatuksemme ja tunteemme. Lähtökohta on, että sinulla on kaikki vastaukset, ja voimme lähestyä näitä vastauksia eri keinoilla, riippuen siitä mitä tarvitset.

Henkisissä asioissa käytettävissämme on keskustelullisia metodeita niin tietoisella tasolla kuin hypnoositilassakin, tunteiden ja ajatusten prosessoimista kuvien kautta, sekä muista ulottuvuuksista pyydettyä kanavoitua energiaa tai viestiä henkioppailtasi, jotka auttavat sinua avautumaan omalle muutoksellesi. Voimme keskustelussa hahmottaa mikä voisi olla sinun tapasi käsitellä omaa sisäistä tilaasi.

Henkisten palveluiden lisäksi teen myös suunnittelutyötä, sillä ´edellisen elämäni´ työ on ollut palvelutehtävää sekin, ja koen että voin auttaa muita menestymään oman osaamiseni puitteissa parhaiten kun käytän kykyjäni luovasti ja vapaasti, energiaa monella tavalla virrattaen.

Ajatuksia virran varrelta

Ajan virrassa – Kalenteri on valmis

Leijonaporttipäivänä 8.8.2017 syntyi käsissäni ensimmäinen kalenteri. Tunsin tarvetta kokea luomisprosessi ja itse tekeminen konkreettisesti, sillä  halusin olla mukana ensimmäisen kalenterin synnytyksessä. Siinä se nyt on, käsin kosketeltavana, odottamassa merkintöjä. Tunnen suurta iloa siitä että voin kosketella sivuja, käännellä niitä ja tunnustella millaisia merkintöjä kalenteriini olisikaan tulossa. Ajan virrassa kuljen, kohtaan maailman itsessäni, kuvittelen, luon uutta, …

Kalenteri – Miten kuvittaisit oman ajan virtasi?

Tämä vuosi on uuden luomisen vuosi. Jotain on lähtenyt elämään ja muotoutumaan uudelleen. Käsitys ja kokemus ajasta on muuttunut, ikään kuin kaikki olisi nopeutunut, sillä enemmän asioita tapahtuu lyhyen ajan sisällä, mutta silti kaikki tuntuu virtaavan luonnollisella tavalla. Edellisen blogipäivitykseni palautteen pohjalta jatkoin ´ajan virrassa´-kalenterin kehitystyötä, sillä sain sydäntä lämmittäviä kommentteja, joissa osa ihmisistä halusi …

Aika, tuo virtaava ulottuvuutemme ominaisuus

Olen viimeiset pari vuotta ´ajelehtinut´ virran mukana pitkälti ilman kalenteria. Se on tuntunut luonnolliselta ja vapauttavalta. Päivät ovat soljuneet omassa tahdissaan, suurempia suunnittelematta, ja kalenterittomasta elämästäni huolimatta, tai ehkä juuri sen vuoksi, olen löytänyt luonnollisen rytmini ja virtaukseni. Asioita ja kohtaamisia syntyy luonnollisella tavalla, sillä niille on tilaa. Se on tuntunut ihanalta. Tulevien sosionomin opintojeni …

Virrassa kulkija

Kun antauduin...

Tunsin pehmeän valon virtaavan
jokaiseen soluuni
löytäen tiensä atomitasolle
täyttäen tyhjyyden valolla
muuttaen ihmisolemukseni eläväksi kanavaksi
lukemattomien ulottuvuuksien välille
antamaan ja vastaanottamaan tietoa

Egoni häikäistyi valosta
siitä kauneudesta, jota se näki
ja nöyrtyi osaansa
pyytäen saada palvella

Kuljin toisiin ulottuvuuksiin
valon taajuuksien tasoilla leikkien
elävässä elämän virrassa
helisevänä sointina kuulin
kuinka maailma hetkeksi veti henkeään
ja sanoi

Olette luojaolentoja
universumi universumin sisällä

virtaavaa rakkautta.

Sieluni värähteli ilosta
valon leikkiessä sen aalloilla
olen meri ja maa
ilma, tuli ja vesi

Virtaava puro.

Elämää piirtävä henki.

Olen kotona, vaikka matkalla.

Valossa ja Rakkaudessa.

- Katja Kandelberg -

 

Olen Katja Kandelberg, ihminen elämän ja ajan virrassa, kuten sinäkin. Syvin kiinnostuksen kohteeni koko elämäni ajan on ollut tutkia ja havainnoida ihmismieltä, energioita sekä niiden virtauksia. Iloitsen joka kerran huomatessani kuinka kauniisti virtauksen teema istuu aivan kaikkeen elämässä, niin sisäisiin kuin ulkoisiinkin ilmiöihin. Kaikki on energiaa, joka virtaa jostain jonnekin, vuorovaikuttaen ja luoden uutta, vanhojen rakenteiden purkautuessa luonnollisesti ajan virrassa. Uskon, että olemme ihmisinä vasta ymmärtämässä energian luonnetta ja sitä, missä roolissa ihmisen mieli toimii tässä ulottuvuudessa. Meissä jokaisessa on valtava potentiaali.

´Entisessä elämässäni´ toimin 16 vuotta IT-maailmassa vuorovaikutussuunnittelijana sekä graafikkona. Teen yhä osittain samaa työtä, mutta eri näkökulmasta. Työssäni tutkin ja haastattelin ihmisiä  ´mallintaen´ mieltä, sillä työni lähtökohtana oli ymmärtää ihmismielen (käyttäjän) logiikkaa, jotta sovellukset olisivat mahdollisimman intuitiivisia käyttää. Käytännössä ihmisen ajattelu ja logiikkakin on vain mielen virtaa.

Jossain vaiheessa tunsin että elämä kutsuu minua johonkin uuteen. En tarkalleen tiennyt mikä tuo ´uusi´ on, mutta vuosien vieriessä tuo tunne vain vahvistui. Tunsin kasvavaa tarvetta etääntyä yhteiskunnasta ja tarkkailla siinä tapahtuvia ilmiöitä kauempaa ymmärtääkseni millaisessa maailmassa olen elänyt, ikään kuin jokin minussa olisi halunnut kertoa, että on olemassa paljon muutakin, mitä emme näe ollessamme sisällä ´laatikossa´. Niinpä lähdin omalle matkalleni. Irtisanoin itseni, riisuin roolini ja ´hyppäsin elämän virtaan´.

On haastavaa sanoittaa tuntemuksiaan, mutta alussa olin kuin tyhjiössä jossa minulla ei ollut enää rooleja, ei tehtäviä, ei mitään mihin ´normaalielämässä´ takertua. Kalenteri oli tyhjä, ja kun ei ole enää mitään josta etsiä merkityksiä elämään, sisäinen maailma alkaa avautumaan kuin luonnostaan. Tuntui hyvältä olla ´ei-kukaan´. Olisin voinut kellua siinä tunteessa pitkään, mutta tunsin kutsua syventyä tutkimaan yhä enemmän henkisiä asioita, ajatusten ja tunteiden energeettistä vaikutusta ihmiseen, sitä, miten ihmismieli ja sen taustalla olevat prosessit toimivat osana kokonaisuutta. Luin psykologiaa, tiedekirjallisuutta, erilaisia filosofioita ja elämänkatsomuksia. Varsinkin buddhalaiset tekstit ja kvanttiteoriat kiinnostivat. Luin, kirjoitin ja meditoin. Meditoin, luin ja kirjoitin. Lopulta mieleni hellitti analysoinnista, ja aloin vain tarkkailemaan elämää. Mikään kirjoitettu ei voi korvata kokemusta jonka ihminen saa avautuessaan omalle mielelleen kuin lapsi, joka hahmottaa maailmaa ensimmäistä kertaa viattomasta ytimestään käsin.

Eräänä päivänä näin kaiken vain virtaavan muutoksessa. Se oli ihmeellistä ja kiehtovaa, sillä oman mieleni rajat katosivat, ja kykenin tuntemaan syvästi rakkauden ja valon läsnäolon, sen, kuinka energiat virtaavat ja vuorovaikuttavat keskenään. Avautuessani tälle kokemukselle tunsin, että jotain aivan mahtavaa on tapahtumassa. Annoin sen tapahtua. Kun mieli ei ole enää selittämässä järjellä kaikkia kokemuksia, ihminen sallii itsensä virrata yhä vapaammin, havaiten tarkkailijan roolistaan matkan varrella asioita joita on raahannut mukanaan, ja joista luopuminen on loppujen lopuksi iloinen, suhteellisen helppo ja helpottava prosessi. Kun mielen verhot alkavat avautua, alamme herätä ja muistaa.

Totuus on, että ihminen avautuu vain niille kokemuksille, jotka mieli mahdollistaa. Mille kokemuksille sinä haluat avautua?

Meissä jokaisessa on ainutlaatuinen virtaus, joka voi synnyttää maailmaan hienoja asioita. Ei ole olemassa opettajia tai guruja, ainoastaan peilejä, joiden kautta heijastella itseään ja erilaisia olemuspuoliaan, sillä kukaan ei voi antaa meille kokemusta itsestämme, ainoastaan toimia peilinä, jonka kautta voimme nähdä oven itsessämme, josta astua sisään. Ja tuossa hetkessä oivallat, että olet ollut täydellinen koko ajan.

Toivotan sinulle iloista, henkistä virtausta elämässäsi, sekä aimo annoksen valoa ja rakkautta matkallesi,

Katja