Elämää ajan virrassa

Elämämme muuttuu ajan virrassa joka hetki. Usein muutos on niin huomaamatonta liikehdintää, ettemme edes havaitse muutosta tapahtuvan. Koska kaikki on energiaa, joka virtaa ja vuorovaikuttaa, olemme jatkuvassa muutoksen virrassa. Jokaisella meistä on oma perhosvaikutuksensa kokonaisuudessa, sillä mekin olemme osa maailmankaikkeuden suurta, syklistä virtausta.

Saatamme havaita jossain vaiheessa, että sisäinen virtauksemme hidastuu. Ehkä jotkut asiat eivät enää palvele tarkoitustaan elämässämme, ja tunnemme tarvetta muuttaa asioita. Olemme ehkä tulleet elämässämme vaiheeseen, jossa suurempi muutos tuntuu väistämättömältä, jotta voimme kokea elämässämme jälleen iloa ja keveyttä. Ehkä suhtautumisemme elämän virrassa ilmeneviin asioihin ja tapahtumiin ei jätä luonnolliselle, lapsenomaiselle ihmettelylle tilaa. Joskus virtaus tuntuu pysähtyvän kokonaan.

Vaikka mielemme vastustaisi ajatusta, olemme aina vapaita virtaamaan, koska olemme vapaita valitsemaan miten ilmennämme itseämme omalla, ainutlaatuisella tavallamme tässä ulottuvuudessa. Aivan kuin jokikaan ei voi yhtäkkiä vaihtaa suuntaa, ei myöskään ajan virrassa voi tehtyä tehdä tekemättömäksi, mutta voimme valita, millä tavalla virtaamme ja mitä valintoja teemme elämässämme NYT-hetkessä. Kaikki voi muuttua kerralla, tai vähittäin.

Voisiko elämän todellinen tarkoitus olla virrata ajassa ja vain kokea elämän eri puolia, jotta voimme kasvaa ja kehittyä ihmisolentoina tässä ulottuvuudessa? Mitä jos oikeaa ja väärää ei ole olemassakaan, on vain valintoja ja niistä syntyviä kokemuksia? Millä tavalla omat kokemuksesi muuttuisivat, jos vain tarkastelisit niitä ilmiöinä, arvottamatta niitä hyviksi tai huonoiksi? Voisivatko kokemukset olla se todellinen rikkaus, henkinen pääoma, jota keräämme tällä elämän mittaisella matkallamme, iloine ja kärsimyksineen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *