Virrassa kulkija

Kun antauduin...

Tunsin pehmeän valon virtaavan
jokaiseen soluuni
löytäen tiensä atomitasolle
täyttäen tyhjyyden valolla
muuttaen ihmisolemukseni eläväksi kanavaksi
lukemattomien ulottuvuuksien välille
antamaan ja vastaanottamaan tietoa

Egoni häikäistyi valosta
siitä kauneudesta, jota se näki
ja nöyrtyi osaansa
pyytäen saada palvella

Kuljin toisiin ulottuvuuksiin
valon taajuuksien tasoilla leikkien
elävässä elämän virrassa
helisevänä sointina kuulin
kuinka maailma hetkeksi veti henkeään
ja sanoi

Olette luojaolentoja
universumi universumin sisällä

virtaavaa rakkautta.

Sieluni värähteli ilosta
valon leikkiessä sen aalloilla
olen meri ja maa
ilma, tuli ja vesi

Virtaava puro.

Elämää piirtävä henki.

Olen kotona, vaikka matkalla.

Valossa ja Rakkaudessa.

- Katja Kandelberg -

 

Olen Katja Kandelberg, ihminen elämän ja ajan virrassa, kuten sinäkin. Syvin kiinnostuksen kohteeni koko elämäni ajan on ollut tutkia ja havainnoida ihmismieltä, energioita sekä niiden virtauksia. Iloitsen joka kerran huomatessani kuinka kauniisti virtauksen teema istuu aivan kaikkeen elämässä, niin sisäisiin kuin ulkoisiinkin ilmiöihin. Kaikki on energiaa, joka virtaa jostain jonnekin, vuorovaikuttaen ja luoden uutta, vanhojen rakenteiden purkautuessa luonnollisesti ajan virrassa. Uskon, että olemme ihmisinä vasta ymmärtämässä energian luonnetta ja sitä, missä roolissa ihmisen mieli toimii tässä ulottuvuudessa. Meissä jokaisessa on valtava potentiaali.

´Entisessä elämässäni´ toimin 16 vuotta IT-maailmassa vuorovaikutussuunnittelijana sekä graafikkona. Teen yhä osittain samaa työtä, mutta eri näkökulmasta. Työssäni tutkin ja haastattelin ihmisiä  ´mallintaen´ mieltä, sillä työni lähtökohtana oli ymmärtää ihmismielen (käyttäjän) logiikkaa, jotta sovellukset olisivat mahdollisimman intuitiivisia käyttää. Käytännössä ihmisen ajattelu ja logiikkakin on vain mielen virtaa.

Jossain vaiheessa tunsin että elämä kutsuu minua johonkin uuteen. En tarkalleen tiennyt mikä tuo ´uusi´ on, mutta vuosien vieriessä tuo tunne vain vahvistui. Tunsin kasvavaa tarvetta etääntyä yhteiskunnasta ja tarkkailla siinä tapahtuvia ilmiöitä kauempaa ymmärtääkseni millaisessa maailmassa olen elänyt, ikään kuin jokin minussa olisi halunnut kertoa, että on olemassa paljon muutakin, mitä emme näe ollessamme sisällä ´laatikossa´. Niinpä lähdin omalle matkalleni. Irtisanoin itseni, riisuin roolini ja ´hyppäsin elämän virtaan´.

On haastavaa sanoittaa tuntemuksiaan, mutta alussa olin kuin tyhjiössä jossa minulla ei ollut enää rooleja, ei tehtäviä, ei mitään mihin ´normaalielämässä´ takertua. Kalenteri oli tyhjä, ja kun ei ole enää mitään josta etsiä merkityksiä elämään, sisäinen maailma alkaa avautumaan kuin luonnostaan. Tuntui hyvältä olla ´ei-kukaan´. Olisin voinut kellua siinä tunteessa pitkään, mutta tunsin kutsua syventyä tutkimaan yhä enemmän henkisiä asioita, ajatusten ja tunteiden energeettistä vaikutusta ihmiseen, sitä, miten ihmismieli ja sen taustalla olevat prosessit toimivat osana kokonaisuutta. Luin psykologiaa, tiedekirjallisuutta, erilaisia filosofioita ja elämänkatsomuksia. Varsinkin buddhalaiset tekstit ja kvanttiteoriat kiinnostivat. Luin, kirjoitin ja meditoin. Meditoin, luin ja kirjoitin. Lopulta mieleni hellitti analysoinnista, ja aloin vain tarkkailemaan elämää. Mikään kirjoitettu ei voi korvata kokemusta jonka ihminen saa avautuessaan omalle mielelleen kuin lapsi, joka hahmottaa maailmaa ensimmäistä kertaa viattomasta ytimestään käsin.

Eräänä päivänä näin kaiken vain virtaavan muutoksessa. Se oli ihmeellistä ja kiehtovaa, sillä oman mieleni rajat katosivat, ja kykenin tuntemaan syvästi rakkauden ja valon läsnäolon, sen, kuinka energiat virtaavat ja vuorovaikuttavat keskenään. Avautuessani tälle kokemukselle tunsin, että jotain aivan mahtavaa on tapahtumassa. Annoin sen tapahtua. Kun mieli ei ole enää selittämässä järjellä kaikkia kokemuksia, ihminen sallii itsensä virrata yhä vapaammin, havaiten tarkkailijan roolistaan matkan varrella asioita joita on raahannut mukanaan, ja joista luopuminen on loppujen lopuksi iloinen, suhteellisen helppo ja helpottava prosessi. Kun mielen verhot alkavat avautua, alamme herätä ja muistaa.

Totuus on, että ihminen avautuu vain niille kokemuksille, jotka mieli mahdollistaa. Mille kokemuksille sinä haluat avautua?

Meissä jokaisessa on ainutlaatuinen virtaus, joka voi synnyttää maailmaan hienoja asioita. Ei ole olemassa opettajia tai guruja, ainoastaan peilejä, joiden kautta heijastella itseään ja erilaisia olemuspuoliaan, sillä kukaan ei voi antaa meille kokemusta itsestämme, ainoastaan toimia peilinä, jonka kautta voimme nähdä oven itsessämme, josta astua sisään. Ja tuossa hetkessä oivallat, että olet ollut täydellinen koko ajan.

Toivotan sinulle iloista, henkistä virtausta elämässäsi, sekä aimo annoksen valoa ja rakkautta matkallesi,

Katja